Nízké libido u mužů ve 20 až 70 letech. Co s tím?

Nízké libido u mužů ve 20 až 70 letech. Co s tím?

Všechno funguje tak, jak má. Jen se domů vracíte čím dál unavenější a jediné, co si přejete je padnout do postele a spát. Necítíte se na žádné velké výkony, a tak styk neustále odsouváte. Jak v sobě rozžehnout touhu a postarat se o dechberoucí vyvrcholení, kdykoli se k vám partnerka přitulí? 

Nízké libido je problém, se kterým se mnoho mužů potýká klidně už po 20. roce života. Jak čas plyne, stává se nedostatečná touha problémem: ženy se bojí, že pro svého muže už nejsou přitažlivé, muži se cítí frustrovaní, nespokojení a rovněž nedostateční. Jak z tohohle začarovaného kruhu ven?

Nízké libido u mužů může mít řadu příčin

Muži se se slabou touhou mohou vyrovnávat různými způsoby. Někteří se stáhnou a izolují, zatímco jiní se budou snažit vyhýbat milostným aktivitám, aby se vyhnuli zklamání a tlaku. Mohou zažívat snížené sebevědomí a nízkou sebeúctu, což může ovlivnit jejich celkovou psychickou pohodu a ve finále i celý intimní vztah s partnerkou.

Pro ženy je důležité přistupovat k této situaci s porozuměním a empatií, nekritizovat, neobviňovat, nevztahovat si danou situaci na sebe, naopak hledat řešení. Už to vás může zavést ke společným experimentům, které milostný život okoření daleko víc, než každodenní rychlá soulož.

Nízké libido ve 20 letech:

Ve věku 20 let jste většinou na vrcholu své milostné aktivity. Testosteron, hormon, který muži potřebují ke vzrušení, je obvykle vysoký, stejně jako drive. Řada mladých mužů se však pro svou nezkušenost obává soulože, což může být důvod, proč 8 % a možná i více mužů ve věku 20 let hlásí erektilní dysfunkci (ED).

Nízké libido ve 30 letech:

Věk 30 let je obdobím, kdy muži začínají mít zodpovědnosti v práci a za rodinu. Toto období, zvláště pokud přijdou malé děti, může být spojeno se zvýšeným stresem a vyčerpáním, což intimnímu životu příliš nepomáhá.

Projevy slabého libida u mužů ve věku 30 let mohou zahrnovat nedostatek energie a motivace ke styku, snížené libidio a problémy s dosažením orgasmu. Důvody slabého libida v tomto věku mohou zahrnovat především stres, nevyspání, nedostatek cvičení, vztahové problémy a náročný životní styl.

Nízké libido ve 40 letech:

Ve věku 40 let můžete začít pociťovat určité změny ve svém milostném životě. Projevy slabého libida v této věkové skupině mohou zahrnovat snížené libido, delší dobu potřebnou pro dosažení erekce, potíže s udržením erekce, sníženou citlivost na vzrušující podněty a nižší intenzitu orgasmu.

Mohou se už projevovat příznaky pomalu klesajícího testosteronu: hladiny testosteronu klesají velmi postupně, asi o 1 % až 2 % každý rok.

Varlata produkují méně testosteronu, existuje méně signálů z hypofýzy, které varlatům dávají příkaz, aby testosteron produkovaly, a protein (nazývaný globulin vázající pohlavní hormony (SHBG) se zvyšuje s věkem. To vše snižuje aktivní (volnou) formu testosteronu v těle.

Více než třetina mužů starších 45 let může mít sníženou hladinu testosteronu a hledají booster, který by jim znovu pomohl vrátit se do kondice.

Slabé libido v 50 letech:

Po padesátce pokles hladiny testosteronu pokračuje, což můžete pocítit i na své kondičce. Projevy slabého libida v této věkové kategorii mohou zahrnovat sníženou frekvenci postelových aktivit, potíže s erekcí a sníženou intenzitu orgasmu.

Navíc, zdravotní problémy jako diabetes, hypertenze, srdeční choroby a užívání některých léků mohou dále ovlivnit funkci.

Slabé libido v 60 letech:

Šedesátka je pro řada mužů milníkem: zatímco ve čtyřiceti či padesáti jste žádný nedostatek touhy nepociťovali, šedesátka může vše změnit. To však neznamená konec uspokojivého intimního života. Víc než kdykoli předtím je potřeba pravidelného silového tréninku a překvapivě i dostatek spánku.
Odborníci navrhují v průměru sedm až devět hodin spánku za noc. Může se to zdát hodně, ale studie ukázaly, že pouhých pět hodin v noci může způsobit 15% pokles hladiny testosteronu.

Dobrý noční spánek je na druhé straně spojen s adekvátní hladinou testosteronu, přičemž každá další hodina zvyšuje hladinu testosteronu o 15 %.

Nízké libido ve 70 letech:

Ve věku 70 let se mnoho mužů potýká s dalším poklesem hladiny testosteronu a přirozeným snížením touhy. Podle výzkumu z ledna 2016 je ale 54 % mužů starších 70 let stále intimně aktivních.
Po sedmdesátce je však více než důležité starat se o své zdraví, jelikož zdravotních problémů, které mohou nepříznivě ovlivňovat milostný život, může přibývat. Jmenujme třeba obezitu, cukrovku, srdeční choroby, vysoký krevní tlak a cholesterol. Zůstaňte proto aktivní a jezte střídmě.

Nízké libido u mužů ve 20 až 70 letech. Co s tím?

Jak si pomoci přírodní cestou?

Slabé libido u mužů může být frustrujícím problémem, který výrazně ovlivňuje kvalitu života. Jako vždy platí, že zdravý životní styl, kvalitní strava, dostatek spánku a především dostatek pohybu a aktivního života umí doslova zázraky.

Zatímco u slabého libida není modrá pilulka řešením, dlouhodobě pomáhají doplňky stravy, které udržují zdravou hladinu testosteronu i počet spermií a ještě prokrvují pohlavní orgány. Doplňky stravy ani jiná suplementace není náhradou zdravé stravy, lze je však užívat dlouhodobě a podpořit tak změnu, která se odehraje v peřinách.

Tribargin plus pro lepší prožitek

Tribargin plus pro muže je přípravek pro lepší prožitek. Obsahuje 3 skupiny bylin a aminokyselin: silně prokrvující, zvyšující plodnost a libido a byliny pro fyzickou výdrž těla. Tribargin plus tak splňuje hned několik důležitých funkcí: napomáhá pevné, zdravé erekci, zintenzivnění prožitků při souloži i prodloužení samotného aktu.

Tribargin plus je doplněk stravy určen pro muže všech věkových kategorií, dlouhodobě zkvalitňuje milostný život obou partnerů. Ideální pro muže 40+ s nedostatečnou erekcí, nízkým libidem, vhodný je i ke zvýšení plodnosti a větší výdrži při milostných hrátkách.

Tribargin | Český výrobek pro zlepšení výkonnosti a libida

Foto: Unsplash.com

5/5

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru